вторник, 8 юни 2010 г.

Конференция

Годишното отчетно събрание е важна част от организационния живот. Ловно-рибарско сдружение Казанка е едно от първите сдружения в страната. Вече осем години членовете му успешно се справят с възникналите проблеми. Основната цел е опазване на природата и дивеча. Сдружението може да се похвали с постиженията си. Трудът и усилията на членовете дават резултат. Най-голямото преимущество, че всичко е истинско. Сдружението организационно се състои от четири дружинки. Стопанисват се и два язовира. За дивеча са изградени около 43 хранилки и солища. На територията на сдружение има условие за лов на пъдпъдък, яребица, фазан, заек. От основаването не се ловува на сърна и  сега се отчита голямо увеличение на популацията. Основният лов е на дива свиня. При планувани 79 броя през отчетния период са отстреляни 72 диви прасета. За съжаление се увеличават хищниците. Особено много са чакалите. Унищожени са 67 жищника през годината. В отчетният доклад не може да се каже всичко, но ловците обсъждат постоянно всички възникнали задачи. В условия на криза ръководството поддържа балансиран бюджет и се създават условия за развитие и растеж.  Ловците са непримирими с нарушителите независимо кои са те, особено са строги към своите членове. Порочните практики се спират още в зародиш. Признание за успешната дейност ЛРС Казанка получи и от Националното ловно-рибарско сдружение на ловците и риболовците в България. Сдружението беше прието в него, но законодателните промени доведоха до сътресения. Въпреки всичко ЛРС Казанка оцеля и се развива. Когато има здравомислещи членове, никой не може да разруши създаденото и традициите. Както си е по традиция, дискусиите продължиха и по време на другарската вечеря. Годините показаха, че малките структури при правилно ръководство и управление са по-гъвкави и устойчиви. Оперативно се решават много бързо задачите и се избягват сътресения. Откриването на риболовния сезон е скоро. Остават два месеца до започването на лова, но за да има слука и много празни гилзи е необходима целогодишна работа.

6 коментара:

  1. Download PUBG Mobile APK - PUBG Mobile PUBG Mobile APK Free Download is an Android game that pits 100 against each other on a single island in a Battle Royale-type scenario.

    ОтговорИзтриване
  2. Confused about which programming language to learn? Which will pay more? Read this guide on top 10 highly paid programming languages to learn in 2019…

    Top 10 Highly Paid Programming Languages

    ОтговорИзтриване