сряда, 28 октомври 2009 г.

Нож COMANDO

Навремето си купих един от първите произведени ножове COMANDO от ARSENAL гр. Казанлък. Това е един истински боен нож, който не отстъпва по нищо на най-реномираните ножове в света. Не знам каква е стоманата но е много качествена. Ножът е изключително здрав. Дръжката е метална, кръгла с накатка. Отвътре е куха за поставяне на най-необходимите принадлежности за оцеляване. Отзад дръжката завършва с метална топка, която се развива и центъра на тежеста се измества към острието. По този начин ножът става за хвърляне и забиване. На горната страна на острието има трион. Общата дължина на ножа е 315 мм, острието е дълго 185 мм и широко 37 мм. Теглото е 680 грама. Канията е кожена с двойно закопчаване. Ножът има добър ряз. Идеален е за оцеляване при всякакви условия, но за лов не става. Първо е много тежък. С него не може де се дере, обезкостява и разфасова. Единствено може да се сече, включително и кокали. Като боен нож е изключителен, но не знам някъде да е приет като щатно въоръжение. Подарих такъв нож на мой приятел командос преди заминаването му на мисия зад граница, като му пожелах никога да не му се налага да го използва. На него много му хареса и ми каза, че е по-добър от всички които е виждал до сега. Не знам дали ножът е намерил широк пазар зад граница, според мен е нещо изключително, но едва ли ще има място в наша армия.

17 коментара:

  1. Здравейте, Интернет магазин [url=http://nojove.eu]Nojove.eu[/url] предлага широка гама ножове на водещи производители.
    Гарантирано ниски цени !
    За моделите които не са налични на сайта предлагаме внос до 5-7 дена по заявка, почти всички модели ножове, фенери, аксесоари, екипировка и още.

    ОтговорИзтриване
  2. А отстъпчица предлагате ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Ебане предлагат от Nojove.eu

    ОтговорИзтриване
  4. Jual besi hollow
    Jual besi hollow
    Toko besi siku
    Jual pipa besi
    Toko pipa besi baja sch 40 sch 80
    undangan pernikahan bentuk tas
    Supplier Besi H beam
    <a href="http://ironsteelcenter.com/besi-wiremesh-wermesh-m4-m5-m6-m7-m8-m9-m10-m11-m12-m13-m14-m15-m16/harga-jual-supplier-wiremesh-dan-agen-distributor
    link7

    ОтговорИзтриване